ADD-/ADHD-training in Amsterdam-Centrum

Praktische hulp bij planningsproblemen aan studenten

 

De ADD-/ADHD-training is bedoeld voor studenten die studieproblemen ondervinden. Het dragen van de diagnose ADD (aandachtstekort- en concentratiestoornis zonder hyperactiviteit) of ADHD (aandachtstekort- en concentratiestoornis met impulsiviteit of hyperactiviteit) is niet vereist om deze training te mogen volgen. Ook mensen die gediagnosticeerd zijn met Autisme (ASS, Autisme Spectrum Stoornis) of studenten zonder de diagnose ADD, ADHD of autisme kunnen terecht voor studie-ondersteuning, dan is de training meer gericht op het aanleren van planningsvaardigheden.

Wat heeft u aan de ADD-/ADHD-training?

Het doel is om specifieke vaardigheden aan te leren die u vervolgens in uw dagelijks leven kunt toepassen en zullen helpen. Na de training heeft u praktische technieken geleerd om...

... u langer te concentreren.

... meteen te beginnen aan taken en deze af te maken.

... keuzes te maken.

... probleemsituaties te herkennen en erop in te spelen.

... prioriteiten te stellen.

... dagelijkse bezigheden te plannen.

... eerst na te denken voordat u dingen doet.

... moeilijke situaties te voorkomen.

... de tijd in de gaten te houden.

... naast de negatieve ook de positieve kenmerken van ADD of ADHD te zien.

Naast het aanleren van vaardigheden krijgt u ook inzicht in uw denkpatronen en gevoelens. U leert negatieve denkpatronen te herkennen en u gaat begrijpen hoe deze negatieve gedachten invloed hebben op uw aandachts- en concentratieproblemen. Ook leert u hoe u positieve gedachten kunt inzetten en gebruiken om invloed uit te oefenen op factoren die uw dagelijks leven negatief beïnvloeden. De problemen waar u tegenaan loopt privé, tijdens studeren of op werk worden aangepakt en zullen verminderen. Zo gaat u zich weer positief en energiek voelen, en krijgt u weer overzicht in het leven.

Inhoud van de ADD-/ADHD-training | Amsterdam-Centrum

Tijdens de ADD-/ADHD-training in Amsterdam-Centrum worden specifieke aandachtsvaardigheden aangeleerd door middel van gedragstherapeutische gesprekken, psycho-educatie, concentratie- en aandachtsoefeningen, organisatie- en planningsmethoden, timemanagement-technieken en eventueel een assertiviteitstraining. De opzet van de ADD-/ADHD-training en welke methode er wordt gebruikt, verschilt per persoon. Ieder mens is uniek en heeft iets anders nodig: een techniek wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. Dit is een belangrijk aspect tijdens de ADD-/ADHD-training.

Opzet van de ADD-/ADHD-training | Amsterdam-Centrum

De ADD-/ADHD-training wordt gegeven door één van onze coaches of psychologen in Amsterdam-Centrum. De duur van de training is afhankelijk van de hulpvraag. De sessies zijn individueel en kunnen in de praktijk of online via zoom plaatsvinden.

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces