ADD-/ADHD-training in Amsterdam-Centrum

Praktische hulp bij concentratie- en planningsproblemen

 

De ADD-/ADHD-training is bedoeld voor volwassenen die gediagnosticeerd zijn met ADD (aandachtstekort- en concentratiestoornis/probleem zonder hyperactiviteit), ADHD (aandachtstekort- en concentratiestoornis/probleem met impulsiviteit/hyperactiviteit) of ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

 

Wat heeft u aan de ADD-/ADHD-training?

Het doel is om specifieke vaardigheden aan te leren die u vervolgens in uw dagelijks leven kunt toepassen en zullen helpen. Na de training bent u in staat om...

... u langer te concentreren

... meteen te beginnen aan taken en deze af te maken

... keuzes te maken

... probleemsituaties te herkennen en erop in te spelen

... prioriteiten te stellen

... dagelijkse bezigheden te plannen

... eerst na te denken voordat u dingen doet

... moeilijke situaties te voorkomen

... de tijd in de gaten te houden

... naast de negatieve ook de positieve kenmerken van ADD of ADHD te zien

 

Naast het aanleren van vaardigheden krijgt u ook inzicht in uw denkpatronen en gevoelens. U leert negatieve denkpatronen te herkennen en u gaat begrijpen hoe deze negatieve gedachten invloed hebben op uw aandachts- en concentratieproblemen. Ook leert u hoe u positieve gedachten kunt inzetten en gebruiken om invloed uit te oefenen op factoren die uw dagelijks leven negatief beïnvloeden. De problemen waar u tegenaan loopt privé, tijdens studeren of op werk worden aangepakt en zullen verminderenZo gaat u zich weer positief en energiek voelen, en krijgt u weer overzicht in het leven. 

 

Inhoud van de ADD-/ADHD-training | Amsterdam-Centrum

Tijdens de ADD-/ADHD-training in Amsterdam-Centrum worden specifieke aandachtsvaardigheden aangeleerd door middel van gedragstherapeutische gesprekken, psycho-educatie, concentratie- en aandachtsoefeningen, organisatie- en planningsmethoden, timemanagement-technieken en eventueel assertiviteitstraining. De opzet van de ADD-/ADHD-training en welke methode er wordt gebruikt, verschilt per persoon. Ieder mens is uniek en heeft iets anders nodig: een techniek wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. Dit is een belangrijk aspect tijdens de ADD-/ADHD-training.

 

Opzet van de ADD-/ADHD-training | Amsterdam-Centrum

De ADD-/ADHD-training wordt gegeven door onze planningscoach Wolf Mensé op verschillende locaties in Amsterdam (bv. thuis, werk, in zijn praktijk). De duur van de training is afhankelijk van de hulpvraag. De sessies zijn individueel.