Medische hypnose in Amsterdam-Centrum

Klachten aanpakken via ontspanning en geleide fantasie

 

Medische hypnose is bedoeld voor jongeren (pubers) en volwassenen die last hebben van trauma, angsten, fobieën, somberheid of depressie, stress of burn-out, hechtingsproblematiek, slaapproblemen (insomnia), negatief zelfbeeld, onzekerheid, (chronische) pijn en/of vermoeidheid, hoogsensitiviteit (HSP), autisme en concentratieproblemen (ADD, ADHD). Door middel van ontspanningsoefeningen leert u controle te krijgen over de klachten die u ervaart.

 

Wat heeft u aan medische hypnose?

Medische hypnose aan jongeren (pubers) en volwassenen is helpend bij het verminderen en verwerken van stress, angst, slaapproblemen en chronische pijn als gevolg van bijvoorbeeld medische aandoeningen, traumatische ervaringen, hoge druk op het werk of school. Hypnose werkt autonomieverhogend. Hiermee wordt bedoeld dat u zelf leert om uw klachten de baas te worden. Hoe vaker u oefent, hoe makkelijker u zelf invloed kan uitoefenen op het ervaren van lichaamssensaties en de emoties.

Bijna iedereen heeft wel eens hypnotische ervaringen: u bent zo verdiept bent in een film dat u niet hoort dat er iemand binnenkomt of u bent zo in gedachte verzonken dat u zich niet meer kan herinneren dat u langs een molen bent gefietst.

 

Inhoud van de medische hypnose bij jongeren en volwassenen

Medische hypnose bij psycholoog Marijke in het centrum van Amsterdam is erop gericht om de geconcentreerde aandacht die u heeft op de omgeving te weerleggen naar uw innerlijke wereld. Om in hypnose te gaan maakt psycholoog Marijke gebruik van ontspanningstechnieken en uw voorstellingsvermogen.

Vaak denken mensen dat hypnose een staat is waarbij iemand dingen gaat doen waar hij/zij geen weet van heeft. Dit is onjuist. De medische hypnose bij psycholoog Marijke is heel ontspannend. U bent tijdens de gehele hypnose bewust van wat er gebeurt en u kunt te allen tijde de ogen openen en opstaan.

 

Opzet van de medische hypnose | Amsterdam-Centrum

De medische hypnose bij jongeren (pubers) en volwassenen bestaat uit wekelijkse sessies en wordt vaak gecombineerd met (cognitieve) gedragstherapie, slaaptherapie of angst-/stressreducerende therapie. Aantal sessies is afhankelijk van het gewenste resultaat. De sessies zijn individueel, maar belangrijke naasten die u in het dagelijkse leven ondersteunen, zijn altijd welkom tijdens de sessies (zie ook systeemtherapie).