EMDR in Amsterdam-Centrum

Trauma-behandeling bij jongeren en volwassenen

 

De EMDR-behandeling (een trauma-behandeling) is bedoeld voor jongeren (jeugdigen) en volwassenen bij wie nare herinneringen en ervaringen uit het verleden invloed hebben op hoe zij zich nu voelen en gedragen. Dit kunnen herinneringen zijn van gebeurtenissen uit het verleden, zoals pestervaringen, verlies van dierbaren (rouw), een ongeval hebben meegemaakt of gezien, blootgesteld geweest aan geweld of ruzies, of misbruik. Maar ook angstige toekomstbeelden kunnen in de weg zitten, zoals bang zijn een black-out te krijgen tijdens een presentatie, angst voor pijn bij medische handelingen of het kunnen verdragen van lichamelijke klachten.

Wat heeft u aan de EMDR-behandeling?

De EMDR-behandeling is helpend bij het verwerken van vervelende gebeurtenissen uit het verleden en het verminderen van angst voor veilige toekomstsituaties. Zowel traumatische gebeurtenissen als vervelende ervaringen kunnen behandeld worden met EMDR. De EMDR-behandeling bij GZ-psycholoog dr. Marijke van de Laar in Amsterdam-Centrum is effectief bij mensen die last hebben van herbelevingen (het gevoel dat de nare gebeurtenis steeds opnieuw gebeurt), angsten, piekeren of zorgen maken, vermijdingsgedrag, verdriet door rouw en verlies, somberheid, stress of burn-out, hechtingsproblematiek, slaapproblemen (insomnia), negatief zelfbeeld, onzekerheid, en pijn en/of vermoeidheid (lichamelijke klachten zonder verklaarbare oorzaak).

Inhoud van de EMDR-behandeling

De EMDR-behandeling bij Psychologenpraktijk Marijke in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel) is erop gericht om veranderingen aan te brengen in ongewenste emoties, gedragingen en gedachten (intrusies) ten gevolge van nare herinneringen of angstige denkbeeldige situaties ontstaan door (recente) gebeurtenissen. EMDR is een vorm van traumabehandeling en staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. De nare herinnering, die nu nog veel spanning geeft, wordt gedesensitiseerd en werkt als volgt: u kijkt, in gedachte, als toeschouwer naar het nare beeld en tegelijkertijd wordt er een andere taak uitgevoerd, zoals het volgen met de ogen van de vingers van de psycholoog, hardop terugtellen of een ritme tikken met de handen. Vervolgens komen er allerlei gedachten en gevoelens naar boven die u dan volgt met uw aandacht. Tijdens de EMDR-behandeling zal u merken dat de spanning die u voelt tijdens het denken aan de nare herinnering steeds minder wordt. De EMDR-behandeling wordt voortgezet totdat u rustig aan de nare herinnering kan denken zonder spanning te voelen. Dan wordt er een positieve zin gekoppeld aan de nare herinnering, zoals ik kan het aan, ik ben onschuldig of ik ben goed genoeg. Een EMDR-sessie wordt altijd positief afgesloten.

Opzet van de EMDR-behandeling | Amsterdam-Centrum

De EMDR-behandeling bij de psychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum bestaat uit wekelijkse sessies. Aantal sessies is afhankelijk van het gewenste resultaat. De sessies zijn individueel, maar belangrijke naasten die u in het dagelijkse leven kunnen ondersteunen, zijn altijd welkom tijdens de sessies (zie ook systeemtherapie).

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces