Psycholoog Marijke in Amsterdam-Centrum

Dr. Marijke van de Laar – psycholoog en neuropsycholoog in Amsterdam

 
Mijn naam is Marijke van de Laar (1978) en ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Tevens ben ik gepromoveerd in de neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie, en geregistreerd als (Neuro)Psycholoog NIP, Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ en Neurofeedbackpsycholoog NIP. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Amsterdam. Ik bied psychologische hulp aan jongeren en volwassenen in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel, bij een psychologenpraktijk aan de Nieuwe Keizersgracht 58).
 

Inzichtgevende en praktische hulp aan jongeren en volwassenen

Bij de psychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum kan ik de kennis en ervaring die ik in mijn werk als psycholoog en neuropsycholoog heb opgedaan, omzetten naar praktische toepasbare en inzichtgevende hulp. Tijdens de psychologische behandeling (therapie) en training gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neuropsychologische behandelingen, systeemtherapie, gezinstherapie, psychotherapie en oplossingsgerichte therapie. Bij kinderen/jongeren gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen.
 

Mijn loopbaan als psycholoog

In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna ben ik gaan werken in Den Haag bij Parnassia, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Daar zag ik dat bepaalde klachten vaak samen voorkomen en een andere behandeling vereisen. Bijvoorbeeld: overprikkeld-zijn (door drukte, licht of geluid) gaat vaak samen met overzichtsproblemen, uitstelgedrag en stress-/spanningsklachten. Of vermoeidheid gaat gepaard met concentratieproblemen, onrust en geïrriteerd zijn.

Om de relatie tussen verschillende gevoelstoestanden verder te onderzoeken besloot ik om te gaan promoveren in de Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (afdeling Neuropsychologie en Ontwikkelingspsychologie). Daar ben ik me gaan verdiepen in de relatie tussen onze hersenen, gedragingen en de omgevingsinvloeden, zowel bij kinderen als volwassenen. De kennis die ik daar heb opgedaan, is zeer bruikbaar voor in de praktijk.

Vervolgens ben ik gaan werken bij een psychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum en een aantal jaar later bij een kinder- en jongerenpraktijk in Amsterdam-Noord. Deze twee praktijken werken nauw samen met oefentherapeuten, psychotherapeuten en psychiaters om de juiste zorg te geven die een kind of volwassene nodig heeft. De psychologische behandeling (therapie) is voornamelijk gericht op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen, en is zowel inzichtgevend als ondersteunend.
 

Neem contact op met psycholoog Marijke Amsterdam-Centrum

Spreekt mijn werkwijze u aan? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mocht u bij mij niet op de juiste plek zitten, dan kan ik u doorverwijzen naar de juiste therapeut.

 

 

Psycholoog Marijke
Amsterdam-Centrum

Bel Psycholoog Amsterdam-Centrum 06 2017 7663

 

Locatie Psycholoog Marijke Amsterdam-Centrum

Nieuwe Keizersgracht 58 - Amsterdam Centrum

In samenwerking met:

Praktijk Nieuwekeizersgracht Amsterdam