Psycholoog Marijke in Amsterdam-Centrum

Dr. Marijke van de Laar – psycholoog en neuropsycholoog in Amsterdam

 
Mijn naam is Marijke van de Laar (1978) en ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), AKJP (Amsterdamse vereniging van Vrijgevestigde Kinder- en Jeugd Praktijken), NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) en VEN (Vereniging EMDR Nederland). Tevens ben ik gepromoveerd in de neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie, en geregistreerd als (Neuro)Psycholoog NIP, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ, Gezins- en Systeemtherapeut NVRG, aspirant lid EMDR en Neurofeedbackpsycholoog NIP. Ik ben in bezit van een geldig Certificaat van Vakbekwaamheid (HKZ) en het Europees Certificaat in de Psychologie (ECP). Samen met mijn twee kinderen woon ik in Amsterdam. Ik bied psychologische hulp aan volwassenen en jongeren/pubers in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel, bij de psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht 58).
 

Inzichtgevende en praktische hulp aan volwassenen en jongeren/pubers

Bij de psychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum kan ik de kennis en ervaring die ik in mijn werk als psycholoog en neuropsycholoog heb opgedaan, omzetten naar praktische toepasbare en inzichtgevende hulp. Tijdens de psychologische behandeling (therapie) en training gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neuropsychologische behandelingen, systeemtherapie, gezinstherapie, psychotherapie en oplossingsgerichte therapie. Bij jongeren en pubers gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen.
 

Mijn loopbaan als psycholoog

In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna ben ik gaan werken in Den Haag bij Parnassia, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Daar zag ik dat bepaalde klachten vaak samen voorkomen en een andere behandeling vereisen. Bijvoorbeeld: overprikkeld-zijn (door drukte, licht of geluid) gaat vaak samen met overzichtsproblemen, uitstelgedrag en stress-/spanningsklachten. Of vermoeidheid gaat gepaard met concentratieproblemen, onrust en geïrriteerd zijn.

Om de relatie tussen verschillende gevoelstoestanden verder te onderzoeken besloot ik om te gaan promoveren in de Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (afdeling Neuropsychologie en Ontwikkelingspsychologie). Daar ben ik me gaan verdiepen in de relatie tussen onze hersenen, gedragingen en de omgevingsinvloeden, zowel bij kinderen, jongeren (pubers) als volwassenen. De kennis die ik daar heb opgedaan, is zeer bruikbaar voor in de praktijk. Ik heb zeven artikelen gepubliceerd in internationale tijdschriften. Mocht u daar interesse in hebben, aarzelt u dan niet om mij te e-mailen (info@psycholoogmarijke.nl).

Vervolgens ben ik gaan werken bij een psychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum en was ik een aantal jaar werkzaam bij een kinder- en jongerenpraktijk in Amsterdam-Noord. Op dit moment werk ik volledig in de psychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum. Deze psychologenpraktijk werkt nauw samen met oefentherapeuten, psychotherapeuten en psychiaters om de juiste zorg te geven die een kind of volwassene nodig heeft. De psychologische behandeling en gedragstherapie die (neuro)psycholoog Marijke geeft is gericht op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen en het onderzoeken en herkennen van (oude) gedragspatronen. De psychologische behandeling is zowel inzichtgevend als ondersteunend.
 

Neem contact op met psycholoog Marijke | Amsterdam-Centrum

Spreekt mijn werkwijze u aan? Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Mocht u bij mij niet op de juiste plek zitten, dan kan ik u doorverwijzen naar de juiste therapeut.

Algemene gegevens psycholoog Marijke | Amsterdam-Centrum

AGB-code Persoonlijk: 94016527
AGB-code Onderneming: 94067018
NIP-registratienummer: NIP-00219263
Kinder- en jeugdpsycholoog NIP registratienummer: 219263
SKJ-registratienummer: 130000528
ECP-registratienummer: NL-067835-202207
KvK: 86877240
 
Psycholoog Marijke van de Laar bezit over een geldig kwaliteitsstatuut.

Psycholoog en neuropsycholoog Marijke is tevens kinder- en jeugdpsycholoog. Zij behandelt daarom ook kinderen: zie haar website voor kinderen en ouders.