Overzicht, plannen en structureren | Amsterdam-Centrum

 

...Overziet u uw leven even niet meer?

...Heeft u moeite om dagelijkse bezigheden goed te plannen?

...Bent u meer vergeetachtig dan anders?

...Heeft u de neiging om taken uit te stellen tot het laatste moment?

 

Kortom: bent u het overzicht kwijt?

 

De psychologenpraktijk van Marijke in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel) kan u helpen om het overzicht weer terug te krijgen in uw (drukke) leven. Tegenwoordig is het leven behoorlijk hectisch. Niet alleen gebeurt er van alles om ons heen, maar er wordt ook veel van ons verwacht, zowel op sociaal- als op werkgebied. Vaak worden beslissingen genomen zonder de mogelijkheid te hebben gehad om er goed over na te denken. Hierdoor kan het zijn dat u het gevoel hebt ‘geleefd’ te worden. Dat uw leven aan u voorbij gaat zonder dat u daar zelf controle over heeft.

 

Praktische hulp bij overzicht en structureren/plannen

Om weer overzicht te krijgen in uw dagelijks leven is het belangrijk om weer tot uzelf te komen. Tijdens de psychologische behandeling (therapie) of coaching bij de psychologenpraktijk van Marijke in Amsterdam-Centrum leert u weer terug te komen bij uw gevoel, verwachtingen van uzelf te toetsen op waarheid, prioriteiten te stellen en uw leven weer te structureren en plannen. Dit betekent niet dat u dingen op moet geven in uw leven. Hoe druk uw leven ook kan zijn, het gaat erom hoe u de drukte benadert.


Behandeling van overzichts- en planningsproblemen bij de psychologenpraktijk van Marijke krijgt u in de vorm van oplossingsgerichte gespreksvoering, het toepassen van vaardigheden, het aanleren van strategieën, en het doen van opdrachten thuis, zoals een plan maken voor een grote activiteit. Om goed te leren plannen krijgt u hulp in de praktijk van Wolf Mensé.

 

Psycholoog Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij verricht daar diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS)neuropsychologisch onderzoek en bekijkt de hersenactiviteit (via EEG).
     Daarnaast geeft zij gedragstherapie, EMDR-behandeling, neurofeedback-behandelingen en behandeling bij negatief zelfbeeld en een verminderd zelfvertrouwen, trauma, stress, spanning en burn-out, angst, bang-zijn en fobie, somberheid en depressie, trauma, slaapproblemen en insomnia, hoogsensitiviteit (HSP), whiplash, epilepsie of hersenletsel (NAH), autisme en ADD/ADHD. Zij behandelt zowel kinderen, jongeren (tieners) als volwassenen.