Psychologische behandeling bij jongeren (jeugdigen)

Inzichtgevende en praktische hulp in Amsterdam-Centrum

 

Als je al voor langere tijd niet lekker in je vel zit dan is het ontzettend fijn om er met iemand over te praten, even alleen aandacht voor jezelf en praten over de dingen die voor jou belangrijk zijn. De puberteit (adolescentiefase) kan een moeilijke periode in je leven zijn. Sommige jongeren (jeugdigen) trekken zich terug, maar andere jongeren laten 'risk-taking behavior' zien. Wanneer je merkt dat je té lang ongelukkig bent, dan kunnen de jeugdpsychologen van Psychologenpraktijk Marijke je helpen in Amsterdam-Centrum.

De GZ-psychologen en jeugdpsychologen van de psychologenpraktijk gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak en bieden praktische oplossingen voor je problemen. Hoe vaak je wil komen, is geheel aan jou.

Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam-Centrum, Amsterdam-Zuid, Amstelveen (en omstreken), Diemen, Weesp of Zaanstad/Waterland.

Met welke problemen kan uw kind bij de psychologenpraktijk terecht?
 

Leerachterstand op school
Hechtingsproblematiek
Uitstelgedrag
Studieproblemen
Vaak te laat komen
Veelvuldig boos of verdrietig zijn
Sociale problemen
Het gevoel hebben dat er wat aan de hand is en dit graag willen uitzoeken, zoals ADD, ADHD of autisme


Jij bepaalt hoe je geholpen wil worden: sommige jongeren vinden het fijn om te praten over bepaalde onderwerpen, terwijl andere jongeren kiezen voor een spelvorm of een creatieve werkvorm. Als je het fijn vindt, mogen je ouders, broers of zussen bij de sessies aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Je mag ook een keer een vriend(in) meenemen. De deur staat voor iedereen open die jij belangrijk vindt om bij de sessies te betrekken. Soms is het bijvoorbeeld fijn dat je ouders handige adviezen krijgen om een betere sfeer thuis te creëren. Soms geeft kinder- en neuropsycholoog Marijke adviezen aan de leerkracht op school, zoals het toepassen van concentratietechnieken waardoor je minder afgeleid raakt en de leerprestaties verbeteren.

Zie ook www.praktijkmarijkeamsterdam.nl en www.kinderpsycholoog-amsterdamcentrum.nl.

Behandelmethoden bij jongeren in Amsterdam-Centrum

Behandelmethoden die de jeugdpsychologen bij de praktijk van GZ- en neuropsycholoog dr. Marijke van de Laar gebruikt (om het zelfvertrouwen te vergroten, de concentratie te verbeteren, minder bang of angstig te zijn, stress te verminderen, beter te slapen, of de vermoeidheid en overprikkeling te verminderen) zijn: gedragstherapeutische gesprekken, kortdurende behandeling bij kinderen en jongeren, EMDR-behandeling, rouwtherapie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte interventies, behandeling van angststoornissen of bang-zijn door middel van cognitief-gedragstherapeutische interventies, systeemtherapie, gezinstherapie, psycho-educatie, gerichte oefeningen (zoals concentratie-oefeningen, oefeningen gericht op in- en doorslapen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen gericht op stressvermindering), neuropsychologische behandelingen (verminderen van de vermoeidheid en overprikkeling, en omgaan met tijdsdruk), planningsmethoden, emotional freedom techniques (EFT), timemanagement-technieken, spel- en creatieve werkvormen, en assertiviteitstrainingen.

Neuropsychologisch testonderzoek bij jeugdigen (jongeren) in Amsterdam

Het is ook mogelijk om neuropsychologisch testonderzoek te krijgen om uit te zoeken of er structuren in de hersenen minder optimaal functioneren. Daarbij worden ook de cognitieve vaardigheden in kaart gebracht, zoals concentratie, aandacht, geheugen, impulsiviteit, hyperactiviteit, plannen en structureren, meerdere opdrachten of instructies tegelijk onthouden, kort onthouden van informatie (werkgeheugen), en werktempo. Tevens kan je bij Psychologenpraktijk Marijke terecht om te testen of er sprake is van ADD of ADHD of autisme (ASS). Het testen van ADD, ADHD en autisme (ASS) bij jeugdigen worden door ervaren psychologen uitgevoerd aan de Nieuwe Keizersgracht 58 in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel).

De psychologenpraktijk van GZ-psycholoog en neuropsycholoog Marijke werkt nauw samen met andere kinder- en jeugdpraktijken (inclusief psychiaters). We werken in teamverband bij zowel onderzoek als behandeling van kinderen en jongeren.

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces