Psychologische behandeling in Amsterdam-Centrum

Inzichtgevende en praktische hulp aan volwassenen

 

Bij de psychologenpraktijk van GZ-psycholoog en neuropsycholoog dr. Marijke van de Laar kunt u terecht voor praktische en probleemoplossende hulp in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel). De psychologische en neuropsychologische behandeling (therapie) richt zich voornamelijk op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen, en is zowel inzichtgevend als ondersteunend. De duur van de behandeling is afhankelijk van de vraag en klacht. Het afbouwen van de behandeling is aan u, aangaande de ervaren verbetering.

Met welke problemen kunt u bij de psychologenpraktijk terecht?
 

Hechtingsproblematiek
Uitstelgedrag
Overzicht- en planningsproblemen
Studieproblemen
Vaak te laat komen
Problemen op werk
Het gevoel hebben dat er wat aan de hand is en dit graag willen uitzoeken


Tijdens gesprekken (en soms het doen van oefeningen) bij de psychologenpraktijk van GZ- en neuropsycholoog Marijke in Amsterdam-Centrum leert u hoe u uw aandachtsspanne kan vergroten en uw energie te behouden, en krijgt u weer overzicht in uw leven. Ook krijgt u inzicht in de relatie tussen uw denkpatronen en gevoelens. Negatieve gedachtes en gevoelens worden opgespoord en doorbroken, waardoor er plaats komt voor fijne positieve gedachtes en gevoelens. Technieken die tijdens de psychologische behandeling (therapie) worden gebruikt, zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies, zoals preventie van stress en burn-out en chronische vermoeidheid, en vermindering van angst en bang zijn en slaapproblemen.

Oplossingsgerichte en neuropsychologische behandeling | Amsterdam-Centrum

De behandeling is zowel inzichtgevend, oplossingsgericht als neuropsychologisch van aard. Inzichtgevend houdt in dat er tijdens psychologische gesprekken onderzocht wordt naar de oorzaak van de ervaren problemen (bijvoorbeeld jeugdtrauma's), en welke gedragingen en gevoelens daarbij horen (terugkerende gedragspatronen). Oplossingsgericht betekent dat er veel aandacht wordt gegeven aan het vinden van de oplossing en aan het toewerken naar de gewenste situatie. Neuropsychologie houdt zich bezig met de relatie tussen hersenen en gedrag. De werking van de hersenen en zenuwstelsel wordt uitgelegd in relatie tot de problemen die u ervaart. Bepaalde processen worden doorbroken door middel van het doen van gerichte oefeningen, zoals het verbeteren van de concentratie, afnemen van de overprikkeling en vermoeidheid (door het behouden van een goede balans) en stress verminderen.

Behandelmethoden in Amsterdam-Centrum

Behandelmethoden die de psychologen van de praktijk van GZ- en neuropsycholoog dr. Marijke van de Laar gebruiken om vaardigheden aan te leren en veranderingen teweeg te brengen zijn: gedragstherapeutische gesprekken, systeemtherapie, gezinstherapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR-behandeling, oplossingsgerichte interventies, gerichte oefeningen (zoals concentratie-oefeningen, oefeningen gericht op in- en doorslapen, rouwtherapie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen gericht op stressvermindering), psychotherapeutische gesprekken en oefeningen t.b.v. vermindering van angst, neuropsychologische behandelingen (verminderen van de vermoeidheid en overprikkeling, omgaan met tijdsdruk en pijn), emotional freedom techniques (EFT), en assertiviteitstrainingen.

Neuropsychologisch onderzoek in Amsterdam-Centrum

Het is ook mogelijk, naast de behandeling, om neuropsychologisch onderzoek te krijgen om uit te zoeken (testen) of er structuren in de hersenen minder optimaal functioneren. Daarbij worden ook de cognitieve vaardigheden in kaart gebracht, zoals aandacht, geheugen, gedragscontrole, werkgeheugen (plannen/structureren, multitasken, kort onthouden van informatie) en werktempo. Tevens kunt u bij Psychologenpraktijk Marijke terecht om te testen of er sprake is van autisme, ADD of ADHD. Het testen van autisme, ADD en ADHD, en het neuropsychologisch onderzoek worden door psychologen van de praktijk van neuropsycholoog dr. Marijke van de Laar uitgevoerd in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel).

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces