Training ‘Goed slapen doe je zo’ in Amsterdam-Centrum

Psychologische hulp bij slaapproblemen

 

De ‘Goed slapen doe je zo’-training is bedoeld voor jongeren (jeugdigen) en volwassenen met slaapproblemen of slapeloosheid (insomnia). De slaaptraining is effectief bij mensen die moeilijk in slaap komen, helemaal niet slapen (insomnia), ’s nachts vaak wakker worden, in de ochtend vroeg ontwaken en dan niet meer in slaap komen, of ’s nachts voldoende uren slapen maar het gevoel hebben niet in de diepe slaap te komen (u heeft het gevoel dat u alert blijft).

Wat heeft u aan de slaaptraining?

Het uiteindelijke doel is een goede gezondheid, fit voelen en levensvreugde hebben. Door slecht slapen raakt u overdag vermoeid, waardoor u zich minder goed kunt concentreren en uw aandacht erbij kunt houden. Door de nachtrust te verbeteren, verdwijnen na een tijd de andere (slaap-gerelateerde) problemen, zoals vermoeidheid, een slechte concentratie, een kort lontje hebben en overprikkeld zijn. U gaat weer actief zijn, u beter concentreren en weer fit voelen.

Inhoud van de slaaptraining bij jongeren en volwassenen

De slaaptraining (psychologische behandeling en therapie) bij de psychologenpraktijk van dr. Marijke van de Laar in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel) is erop gericht om uw gezonde slaap te stimuleren door veranderingen aan te brengen in uw slaapgewoonten. Dit gebeurt middels gedragstherapeutische gesprekken (cognitieve gedragstherapie). Er worden passende slaapoplossingen aangeboden en gekeken hoe deze slaapoplossingen ingebed kunnen worden in uw dagelijks leven zonder dat dit ten koste gaat van alledaagse bezigheden. Soms krijgt u opdrachten mee naar huis, zoals het bijhouden van een slaapdagboek, het doen van ontspanningsoefeningen en het toepassen van slaaptechnieken. GZ-psycholoog en neuropsycholoog Marijke in Amsterdam-Centrum maakt u de slaapdeskundige, de kennis die Marijke heeft over slaap wordt overgedragen aan u.

Soms wordt het aangeraden om, naast de slaaptraining, ook een EMDR-behandeling te krijgen als er slaapangst aanwezig is.  Behandeling met EMDR wordt gegeven door één van de EMDR-therapeuten van Psychologenpraktijk Marijke in het centrum van Amsterdam.

Voor algemene slaapadviezen kunt u alvast o.a. de volgende website raadplegen: 10 slaapadviezen.

Opzet van de slaaptraining in Amsterdam-Centrum

De ‘Goed slapen doe je zo’-training bestaat uit 3- tot 5-wekelijkse sessies of 3- tot 5-tweewekelijkse sessies. In totaal zullen er 6 tot 10 sessies plaatsvinden. Deze zijn individueel.

Als er naast de slaaptraining ook een EMDR-behandeling gegeven wordt, dan komen er nog tweetal sessies bij.

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces