Tarieven - Psychologen Amsterdam-Centrum

 

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Vergoede zorg
  2. Zelf betalen

1. Vergoede zorg

Vergoeding voor volwassenen (via de zorgverzekering)
Bij Psychologenpraktijk Marijke in Amsterdam kunt u terecht voor lichte tot matige klachten. Uw zorgverzekering vergoedt de trajecten 60-100%, omdat GZ-psycholoog Marijke werkt in de Basis GGZ, (on)gecontracteerd.

Als u vergoede zorg wilt, dan is een verwijsbrief van de huisarts nodig met verwijzing naar Basis GGZ en vermoeden van DSM-benoemde problematiek. Dit betekent dat u voor rouw-, relatie- en werkproblemen geen vergoeding krijgt. Ons team behandelt geen: persoonlijkheidsproblematiek, zware depressies met suïcidaliteit en psychiatrische problematiek (o.a. psychoses).

GZ-psycholoog Marijke van de Laar bezit over een geldig kwaliteitsstatuut. Met de gegevens op dit formulier kunt u uw zorgverzekering bellen en vragen naar het percentage van vergoeding voor psychologische hulp bij Psychologenpraktijk Marijke.

Vergoeding voor jongeren (via de gemeente)
De kosten voor Enkelvoudige Specialistische Jeugdhulp worden geheel vergoed vanuit de gemeente waar de jongere staat ingeschreven (sinds 2015 worden de psychologische vergoedingen voor de jeugd geregeld door de gemeente Amsterdam en Amstelland en niet meer door de zorgverzekering). Voor vergoeding heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig, een verwijzing via de (kinder)arts of OKT volstaat ook. Het stellen van een diagnose is niet verplicht voor de jeugd en hoeft ook niet op de verwijsbrief te staan (mag wel uiteraard). Voor jongeren onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.

Alle hulp aan jongeren tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten: Amsterdam-Centrum, Amsterdam-Zuid, Amstelveen, Ouder-Amstel, Diemen, Uithoorn, Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland.

Psychologenpraktijk Marijke

Contracten

Jeugdzorg

Gemeenten

Amsterdam-Centrum

Amsterdam-Zuid

Diemen

Uithoorn

Ouder-Amstel

Amstelveen

Aalsmeer

Waterland

Zaandstad

Oostzaan

Purmerend

Edam-Voldendam

Landsmeer

Wormerland

Volwassenenzorg

Zorgverzekeringen - Gecontracteerd

Zilveren Kruis / Achmea

Friesland

FBTO

ProLife

ZieZo

Zorg en Zekerheid

AZVZ

DSW

Stad Holland / InTwente

Salland

Eno / HollandZorg

Caresq

Aevitae

Care4Life / EUcare

ASR

Ditzo

Menzis

Anderzorg

Zorgverzekeringen - Ongecontracteerd

Cz

VGZ

IZZ / IZA

Unive

ONVZ

Nationale Nederlanden

Ohra

Jaaah

VvAA

2. Zelf betalen

Intakegesprek van 50 minuten € 145,00
Een consult van 50 minuten (particulier) € 145,00
Een consult van 50-90 minuten (zorgverzekering, NZa-tarieven) > € 155,00
Een consult van 50 minuten (werkgever) € 230,00
Intelligentie-onderzoek / begaafdheidsonderzoek € 750,00
Onderzoek naar sociale vaardigheden € 750,00
Uitgebreid neuropsychologisch onderzoek € 1750,00
Testen van ADD, ADHD of autisme € 2250,00
Psychodiagnostisch en psychologisch onderzoek (ADD, ADHD, Autisme, Hoogbegaafdheid, Emotioneel/Sociaal functioneren, Hechting, etc) € 2250,00

 

Psychologenpraktijk Marijke BV is vrijgesteld van BTW. Dit betekent dat u niet extra belast wordt met BTW-kosten.

Betalen van het onderzoek of de behandelsessies

Aan het einde van elke maand ontvangt u een factuur met een specificatie van het aantal sessies die u die maand bij mij gehad heeft. U betaalt het bedrag (zie tabel) rechtstreeks aan mij. De facturen kunt u indienen bij uw zorgverzekering, sommige zorgverzekeraars vergoeden ongecontracteerde GZ-psychologen. Er is dan wel een verwijzing van de huisarts nodig. Er geldt in 2023 een eigen risico van € 385,00 voor alle zorg uit de basisverzekering voor personen ouder dan 18 jaar. De eventuele vergoeding gaat dus pas in als het eigen risicobedrag van € 385,00 is opgebruikt. Het eigen risico wordt opgebruikt aan bijvoorbeeld geneesmiddelen, fysiotherapie en psychologische zorg.

Binnen 24-uur afzeggen

Aan afspraken die meer dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, zijn geen kosten verbonden. Een afspraak afzeggen kan via een tekstbericht sturen (SMS) of via e-mail (info@praktijkmarijkeamsterdam.nl). Voor afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, wordt € 70,00 in rekening gebracht. Dit geldt ook voor afspraken waarop u niet verschijnt. Deze afspraken worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Algemene gegevens psychologen Amsterdam-Centrum

AGB-code persoonlijk: 94016527
AGB-code Onderneming Psychologenpraktijk Marijke BV: 94067018

Bent u niet tevreden over het testonderzoek of de behandeling, dan kunt u contact opnemen met mijn collega's bij de psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht of bij mijn beroepsvereniging het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces