Training ‘Teens can plan!’ in Amsterdam-Centrum

Concentratie- en planningstraining speciaal voor jongeren

 

De concentratie- en planningstraining is bedoeld voor jongeren en pubers (van 12 tot 18 jaar) die moeite hebben om zich lang te concentreren, snel afgeleid zijn, het huiswerk vaak op het laatste moment maken, geregeld vergeten om boeken of huiswerk mee te nemen naar school, vaak niet op tijd zijn, en faalangstig zijn voor toetsen of spreekbeurten.

De concentratie- en planningstraining kan ook gegeven worden aan jongeren en pubers met aandachtstekort- en concentratiestoornis/probleem (ADD en ADHD), en autisme.

 

Wat heb ik aan de concentratie- en planningstraining? Jongeren/pubers.

Het doel is om je concentratie- en planningsvaardigheden aan te leren die je op school of thuis zullen helpen. Na de training ben je in staat om...

... je beter te concentreren
... op tijd je huiswerk te maken
... taken zo te plannen zodat je ze niet vergeet
... controle te hebben over dingen waar je snel afgeleid van raakt
... je zekerder te voelen over jezelf en over opdrachten die je maakt
... leerachterstanden in te halen
... vaak op tijd te komen

Daarnaast richten we ons op je zelfstandigheid, waarbij je leert zelf oplossingen voor problemen te bedenken en toe te passen. Dit betekent dus ook dat je ouders je meer vrij moeten laten. Verder ga je leren meer vertrouwen te krijgen in jezelf en hoe je dit zelfvertrouwen kan behouden. Je zal minder zenuwachtig en faalangstig zijn voor bijvoorbeeld toetsen en spreekbeurten. Je gaat jezelf en anderen weer waarderen!

 

Inhoud van de concentratie- en planningstraining voor jongeren/pubers

Tijdens de concentratie- en planningstraining (psychologische behandeling/therapie) aan jongeren en pubers worden er methoden en technieken aangeleerd, maar ook negatieve gedachten en nare gevoelens opgespoord en omgebogen naar fijne en helpende gedachten die nodig zijn om aandachtig te leren. Methoden die de kinder- en jongerenpraktijk van Marijke in Amsterdam-Centrum gebruikt om aandacht- en planningsvaardigheden aan te leren bij jongeren en pubers zijn: gedragstherapeutische gesprekken, psycho-educatie, concentratie- en aandachtsoefeningen, planningsmethoden, timemanagement-technieken en eventueel assertiviteitstraining. De opzet van de concentratie- en planningstraining verschilt per jongere. Een techniek kan voor de ene persoon werken, maar niet voor de andere persoon. Er wordt gekeken naar wie jij bent als persoon, wat bij jou past en wat voor jou goed voelt.

 

Opzet van de concentratie- en planningstraining voor jongeren

De concentratie- en planningstraining wordt individueel gegeven aan de jongere door onze plannings- en schoolcoach Wolf Mensé aan de Egelantiersgracht 55 in Amsterdam-Centrum. De sessies kunnen wekelijks of tweewekelijks gegeven worden (eventueel buiten schooltijd).

 

Deze training kan tevens gegeven worden door collega's kinderpsychologen van kinder- en jeugdpsycholoog Marijke van de Laar in het centrum van Amsterdam.