Wachttijd | Psychologen Amsterdam-Centrum

 

De wachttijd bij de psychologenpraktijk in het centrum van Amsterdam is afhankelijk van de hulpvraag:

 • Voor (diagnostisch) testonderzoek:

  Volwassenen: Wachtlijst is gesloten.

  Jongeren: Plaatsing op de wachtlijst is alleen mogelijk voor kinderen (tot 18 jaar) die ingeschreven staan bij de gemeenten Zaanstreek en Waterland, Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen/Aalsmeer. Voor kinderen woonachtig in Amsterdam-Centrum en -Zuid is geen diagnostisch onderzoek meer mogelijk (vanwege de bezuinigingen van de gemeente Amsterdam).

 

 • Voor psychologische behandeling:

  Volwassenen: Wachtlijst is gesloten. Deze zorg wordt (deels) vergoed door de zorgverzekering.

  Jongeren: Plaatsing op de wachtlijst is mogelijk. Deze zorg wordt vergoed aan jongeren woonachtig in de gemeenten: Amsterdam-Centrum en -Zuid, Zaanstreek/Waterland, Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen/Aalsmeer.

 

 • Voor hulp bij ADD/ADHD (scholieren en studenten):

  Geen wachttijd voor leer- en planningshulp (coaching), de ondersteuning kan direct starten. Deze zorg wordt niet vergoed door de zorgverzekering of gemeente.

 

 • Voor creatieve therapie:

  Volwassenen: Geen wachttijd, de therapie kan direct starten. Deze zorg wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

  Jongeren: Geen wachttijd, de therapie kan direct starten. Deze zorg wordt vergoed aan jongeren woonachtig in de gemeenten: Amsterdam-Centrum en -Zuid, Zaanstreek/Waterland, Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen/Aalsmeer.


Voor aanmeldingen en plaatsing op de wachtlijst stuurt u een e-mail naar info@praktijkmarijkeamsterdam.nl.

 

U kunt ook het volgende doen:

Naar de huisarts gaan. Hij of zij weet vaak waar u het beste heen kunt gaan.
Voor psychotherapie, systeemtherapie of relatie-/gezinstherapie kunt u zich aanmelden bij www.praktijknieuwekeizersgracht.nl.
Voor onderzoek naar ADD, ADHD of autisme kunt u ook terecht bij grotere GGZ-instellingen zoals InGeest in Amsterdam.
Wilt u onderzoek of behandeling voor uw kind, dan vindt u ook uitgebreide informatie op de website van de kinder- en jongerenpraktijk in Amsterdam-Centrum.

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces