Werkwijze volwassenen | Psychologen Amsterdam-Centrum

 

De psychologenpraktijk van dr. Marijke van de Laar biedt inzichtgevende, praktische en probleemoplossende hulp aan volwassenen vanaf 18 jaar in het centrum van Amsterdam. Het behandeltraject bestaat uit sessies van 50/55 minuten.

Aanmelding

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@praktijkmarijkeamsterdam.nl. Beschrijf in deze mail kort wat uw klachten zijn.

Intakegesprek

De eerste afspraak van 50/60 minuten is een intakegesprek, zie Tarieven voor de kosten. Tijdens het intakegesprek wordt de problematiek besproken en een voorstel gedaan voor een behandel- of onderzoekstraject in Amsterdam-Centrum. Mocht u niet op de juiste plek zitten bij de psychologenpraktijk van dr. Marijke van de Laar, dan kan er eventueel doorverwezen worden naar de juiste psycholoog, therapeut of psychiater.

Vervolgafspraken in Amsterdam-Centrum

De vervolgsessies vinden wekelijks of tweewekelijks plaats in Amsterdam-Centrum (aan de Amstel). Op de vrijdagochtenden zijn onlinesessies mogelijk waarbij we gebruik kunnen maken van E-health modules. De psychologische behandeling en cognitieve gedragstherapie bij Psychologenpraktijk Marijke richt zich op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen en op het doorbreken van gedragspatronen die vaak zijn oorsprong vinden in het verleden. Uitgangspunten tijdens de psychologische en/of neuropsychologische behandeling zijn het terugvinden van rust, het voorkomen van de overprikkeling, leren dat je niet over je eigen grenzen gaat, weer fit voelen, angst en stress verminderen, gelukkig voelen, taken afmaken, goede concentratie en aandacht, en overzicht krijgen. Tijdens de therapie krijgt u inzicht in de klachten die u ervaart en leert u technieken om uw klachten te verminderen. Verandering in uw situatie vindt doorgaans buiten de behandelsessies plaats. Om deze reden worden er soms opdrachten voor thuis meegegeven.

De behandeling bij Psychologenpraktijk Marijke in het centrum van Amsterdam is laagdrempelig en kan net de ondersteuning geven die u nodig heeft. Ook is de psychologische behandeling een goede aanvulling op psychotherapie of psychiatrie, omdat de hulp (therapie) bij Psychologenpraktijk Marijke heel praktisch is en gericht is op het hier en nu.

Algemene gegevens Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum

AGB-code Persoonlijk: 94016527
AGB-code Onderneming Psychologenpraktijk Marijke BV: 94067018

Psychologenpraktijk Marijke BV is in bezit van een geldig Certificaat van Vakbekwaamheid (HKZ), Europees Certificaat in de Psychologie en kwaliteitsstatuut GGZ.

Klachten- en geschillenprocedure van de psychologenpraktijk

Bent u niet tevreden over het traject bij Psychologenpraktijk Marijke, praat er, indien mogelijk, eerst over met de behandelend therapeut of psycholoog, of met Marijke zelf. U kunt met uw klacht ook terecht bij één van Marijke's collega's bij de psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht. We hopen uiteraard dat we het samen kunnen oplossen. Psychologenpraktijk Marijke Amsterdam werkt volgens het klachten- en geschillenreglement van het NIP: Nederlands Instituut van Psychologen (P3NL). Tevens is het mogelijk om advies in te winnen bij het Landelijk Meldpunt Zorg.

Er zijn twee manieren waarop je een klachten kunt indienen:

  • Via de mail: door een mail te sturen naar nip@klachtencompany.nl.
  • Via dit klachtenformulier.

Zie het klachtenreglement van Psychologenpraktijk Marijke Amsterdam of vraag deze op door een mail te sturen naar: info@praktijkmarijkeamsterdam.nl.

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces