Slaapproblemen en insomnia | Amsterdam-Centrum

Psychologische en praktische hulp aan jongeren en volwassenen

 

Voor een gezond en gelukkig leven is goed slapen erg belangrijk. Door een goede nachtrust voelen we ons overdag fit. Maar als we ’s nachts niet goed slapen dan krijgen we allerlei klachten. Een verminderde nachtrust zorgt overdag voor klachten als vermoeidheid, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen en somberheid. Het kan zelfs zo zijn dat we niet meer kunnen genieten van voorheen leuke activiteiten. Het voelt alsof alles te veel is. Ook ’s nachts voelen we ongemak van niet goed slapen. Als we bijvoorbeeld periodes in de nacht wakker liggen dan geeft dat vaak een gevoel van frustratie.

De behandeling bij slaapproblemen en slapeloosheid

Psychologenpraktijk van dr. Marijke van de Laar biedt praktische hulp, en oplossingsgerichte en cognitieve gedragstherapie aan jongeren en volwassenen met slaapproblemen of slapeloosheid (insomnia) in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel). U krijgt inzicht in uw slaapgewoonten en hoe u daar verandering in aanbrengt. Tijdens de psychologische behandeling (therapie) leert u zich te ontspannen, gewoonten te onderzoeken en gedachten over slaap uit te dagen. Bij gewenst, worden er opdrachten voor thuis meegegeven, zoals het bijhouden van een slaapdagboek of het doen van ontspanningsoefeningen. Aan het einde van de behandeling bent u in staat om controle uit te oefenen op de factoren die de slaap negatief beïnvloeden (zie ook de 'Goed slapen doe je zo'-training).

De slaapbehandeling richt zich op het verminderen van slaapproblemen en het voorkomen van chronische slapeloosheid (insomnia). Door de nachtrust te verbeteren, verdwijnen na een tijd de andere klachten die gepaard gaan met vermoeidheid, zoals een slechte concentratie of aandacht, stress, angst, een kort lontje hebben en overprikkeld zijn. U gaat zich weer fit voelen, beter concentreren en meer sociale activiteiten ondernemen.

Naast de psychologische behandeling (therapie) bij slaapproblemen en slapeloosheid (insomnia) is het ook mogelijk om een EMDR-behandeling te krijgen. Een EMDR-behandeling is zeer effectief bij slaapangst en bij onderliggende trauma's die de slapeloosheid veroorzaken; hierdoor slaapt u sneller in en slaapt u sneller door, uw nachtrust verbetert.

Psychologenpraktijk Amsterdam-Centrum Nieuwe Keizersgracht 58

Psychologenpraktijk Marijke is aangesloten bij de psychotherapie- en psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). Zij en haar team verrichten neuropsychologisch onderzoek en diagnostisch testonderzoek naar ADD/ADHD en autisme (ASS).

Daarnaast geeft zij neuropsychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, trauma-behandeling (EMDR) en rouwtherapie. Haar team biedt hulp bij: hersenletsel (NAH o.a. hersenschudding en whiplash), autisme, ADD en ADHD, negatief zelfbeeld en zelfvertrouwenproblemen, rouw en verlies, stress en spanning (burn-out), somberheid, angst, paniek en bang zijn, slaapproblemen en insomnia, en hoogsensitiviteit (HSP).

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychologenpraktijk Marijke
(Psychotherapiepraktijk)
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@praktijkmarijkeamsterdam.nl

PLAN MIJN ROUTE

 

Registraties

 

 

Ontwerp en uitvoering: Praktijksucces